Yer elması tarifi

Yer elması ile neler yapılır?

İşte, yer elmasıyla yapılan en lezzetli 9 tarif: 1Yer Elması Çorbası…9Yer Elması Cipsi

  • Elmalı tatlı tarifleri.
  • Enginar tarifleri.
  • Karnabahar tarifleri.
  • Doyurucu çorba tarifleri.
  • Değişik makarna tarifleri.

10 Mar 2021

Yer elması nasıl yapılır?

Yer elmalarını istediğiniz şekilde doğrayın (ben halka halka doğradım) kavrulmuş soğana ekleyin. Havucu da istediğiniz şekilde doğrayın onu da soğana ekleyin. Pirincinizi yıkayın süzün onu da tencereye ekleyin. Tencerede ki malzemeleri karıştırın hepsi bir biri ile tanışsın kaynaşsın.

Yer elması çiğ nasıl yenir?

YER ELMASI NASIL YENİR? Yer elması çiğ ya da pişmiş şekilde tüketilebilir. Kaynatılıp haşlanmış bir şekilde yenebildiği gibi çiğ haline limon sıkılıp ve tuz dökülüp de tüketilebilir. Öte yandan sadece yemek olarak değil salata şeklinde de tüketilebilir.

Fırında yer elması nasıl yapılır?

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine yer elmalarını aktarın. Hazırladığınız sarımsaklı, baharatlı zeytinyağını yer elmalarının üzerinde gezdirin.Elinizle harmanlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

Yer elmasının kabuğu soyulur mu?

Yer elmalarının kabukları soyulur. Boyları büyükse birkaç parçaya ayrılır.

Yer elmasından salata yapılır mı?

Rendelediğiniz yer elması ve havucun üzerine 2 tutam ince ince doğranmış dereotu, yarım çay bardağı dövülmüş ceviz, 6 yemek kaşığı dolusu yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez ve az miktar tuz koyup, karıştırın. Hazırladığınız yoğurtlu yer elması salatasını servis edebilirsiniz.

Yer elmasının zararı nedir?

Yer elması toprak altında yetişen, tat olarak turpa benzeyen bir yiyecektir. İçerisinde nişasta ve zararlı maddeler bulundurmayan bu yiyeceğin sağlık açısından hiçbir zararı yoktur.